História vinárskej oblasti Thermenregion je stará viac ako 2000 rokov. Územie regiónu siaha od južného okraja Viedne až do oblasti južne od Baden. Vinice sú vysadené pozdĺž úpätí Viedenského lesa. Veľkosť okolitých kopcov chráni vinohrady pred poveternostnými vplyvmi zo západu.

V Thermenregion je 2 332 hektárov viníc, ktoré obhospodaruje približne 1300 vinárskych závodov či producentov hrozna. Miestne podložia sú pomerne rôznorodá, prevláda tu íl, piesok a vápenec. Klimatické podmienky sa prezentujú suchým a horúcim letom, striedané poměrněchladnou zimou. Vzhľadom ku vhodným pôdnym a klimatickým podmienkam sú vína z Thermenregion harmonická, plne zrelá a bohatá na extrakty.

Medzi najvýznamnejšie vinárske obce v regióne patrí Baden, Gumpoldskirchen, Guntramsdorf, Perchtoldsdorf, Pfaffstätten, Sooss, Tattendorf a Traiskirchen. V celom regióne prevažuje pestovanie bielych odrôd nad modrými.

Okrem pôvodných odrôd Rotgipfler a Zierfandler sú najčastejšími odrodami Chardonnay, Neuburské, Weisser Burgunder (Rulandské biele), Rizling rýnsky, Rizling vlašský a Veltlínske zelené. U červených vín prevažuje Modrý Portugal (Portugais Bleu). Ďalej tu nájdeme Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Merlot a St. Laurent.